The ultimate sporters convenience

Torsby Ski Tunnel

Torsby Ski Tunnel

Click here for the English version or here for the German version.

Snösäkra skidspår

Välkommen till Torsby Ski Tunnel, Sveriges första skidtunnel som invigdes våren 2006, världens längsta och den enda som har en inomhusarena för skidskytte. Skidsäsongen börjar redan i juni med garanterat snösäkra spår!

Till för alla

Oavsett om du är nybörjare, vardagsmotionär, landslagsåkare, och om du kommer som enskild eller i grupp - så passar du in hos oss. Överraska dina vänner med en annorlunda aktivitet!

Företaget, skidklubben och vännerna

Du kan boka en guidad information om anläggningens tillkomst – den spännande resan från idé till genomförande och du kan boka aktiviteter med olika tävlingsmoment. Varför inte passa på att låta en professionell instruktör ge dig tips så att du kan bli en ännu bättre skidåkare?

Vill du prova på skidskytte? Tillsammans med en instruktör får du lära dig skidskyttets grunder och att med hög puls träffa mitt i prick.

Skidtunneln

Du får en omväxlande skidåkning eftersom skidtunneln följer omgivningens naturliga terräng. Den 1,3 km långa slingan har en höjdskillnad på tolv meter mellan lägsta och högsta punkt. Stigningen under ett varv är tjugofyra meter. Du har möjlighet att åka både klassisk- och fristil i den åtta meter breda banan. I och med att du kan åka i skidtunnelns båda riktningar blir det totalt 2.6 km varierad åkning. Anläggningen håller en behaglig och konstant temperatur på mellan 0 och -3 grader.

Skidskyttearena

Här finns världens enda skidskyttearena inomhus. Skjutbanan har 6 platser och ger dig som skidskytt en unik möjlighet att jämföra träningsresultaten under konstanta förhållanden.

Sportbutik

I sportbutiken finner du bland annat skidutrustning och vallor. Hos oss finns även möjlighet att provåka utrustning innan köp. Saknar du skidutrustning men inte vill köpa finns allt att hyra på plats, även skidkläder. Här kan också lämna in dina skidor och få dem preparerade för en maximal upplevelse.

Bra att veta

I anslutning till Torsby Ski Tunnel finns tillgång till vallabod där du själv kan preparera dina skidor. Omklädningsrum med duschar och bastu finns i området. Även gym och testcenter kan erbjudas och det finns möjlighet att tanka ny energi eller bara ta en fika i anslutning till skidtunneln.

Naturskön miljö

Skidtunneln ligger i Valbergets friluftsområde, ett träningscentra med lång tradition. Här har Stjerneskolans skid- och skidskyttegymnasium sin bas. I området finns slingor för mountainbike- och löpträning och du kan träna rullskidåkning på den 5 km asfalterade, elbelysta banan. Rullskidbanan ansluter även till skjutvallen utomhus med 30 banor. Vintertid är områdets motionsslingor skidspår. Både under träning och stillsamma promenader kan du njuta av den värmländska naturen.

Sova och äta gott

I Torsby finns shopping, restauranger och gott om natur- och kulturupplevelser. Mer information får du på Torsby Turistbyrå tel. +46(0)560-105 50 eller www.torsby.se

Du kan välja flera olika typer av boende i närheten av skidtunneln: hotell, pensionat, vandrarhem, campingplatser och stugor.

Boka din vistelse via www.skitunnel.se

Lätt att hitta hit

Kommer du med bil finner du oss strax norr om Torsby, skyltat från E45. Torsby Ski Tunnel ligger cirka 1,5 km från Torsby tätort, där det finns tåg- och busstation. Du kan även flyga till Torsby från Arlanda och landar då 300 meter från Torsby Ski Tunnel.

Vår websida

På vår hemsida finns alltid alla aktuella uppgifter kring öppettider och priser, vilka aktiviteter som finns och vart du kan bo när du besöker oss. www.skitunnel.se

Välkommen!


Current laptimes - No data available

Today's laptimes Yesterday's laptimes Last week's laptimes